2023-08-16 08:11Tiedote

Barbie-huuma näkyy myös kuluttajien ostoskoreissa

Vaaleahiuksinen Barbie seisoo ikkunan edessä valkoisessa paidassa ja pinkissä hameessa.

Kesän hittielokuva Barbien myötä noussut huuma on vaikuttanut Barbie-tuotteiden ostointoon. Hintavertailupalvelu Hintaoppaan datan mukaan Barbie-huuma leviää ympäri Eurooppaa, mutta erityisen innostuneita ollaan Suomessa. 

Viimeisen puolen vuoden* aikana Barbie-tuotteiden suosio on noussut kotimaassa peräti 495 % verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Samaan aikaan kiinnostus Barbie-tuotteita kohtaan on noussut Ruotsissa 227 % ja Norjassa 68 %. Barbie-huuma on vallannut myös Ranskan, jossa nousua on tapahtunut 475 %. Iso-Britanniassa puolestaan nähtiin suosion kasvavan 309 %.

“Suomessa ollaan tällä hetkellä erityisen kiinnostuneita Barbiesta, mikä näkyy myös Barbie-tuotteiden ostokiinnostuksessa. Pitkään aikaan ei ole nähty elokuvaa, joka nousee näin suureksi hitiksi ja ohjailee samalla vahvasti myös trendejä. Hiukan sama ilmiö nähtiin vuosi takaperin Top Gun: Maverick -elokuvan kanssa, kun Ray-Ban Aviator -lasien suosio ponnahti palvelussamme selvästi”, mainitsee Hintaoppaan Suomen maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Kiinnostus tuotteita kohtaan näkyy myös hinnoissa: edelliseen kolmeen kuukauteen verrattuna Barbie-tuotteiden hinnat nousivat touko–heinäkuun** aikana keskimäärin 11 %. Hinnat ovat nousseet naapurimaissa jopa enemmän: Ruotsissa keskimäärin 14 % ja Norjassa jopa 24 %.

Hintaoppaan haetuimmat Barbie-nuket top 5

Barbie Let's Go Camping Tent Playset
Barbie Fashionista Doll #182 
Barbie Made to Move Doll
Barbie Color Reveal Fantasy 
Barbie Signature Looks Doll

Hintaoppaan haetuimmat Barbie-talot top 5

Barbie Dreamhouse (GRG93)
Barbie Malibu House 
Barbie 3in1 Dream Camper 
Barbie Dreamhouse (FHY73)
Barbie House and Doll

*Data otettu Hintaoppaan palvelusta aikavälillä 1.2.–31.7.2023. Suosiota on verrattu viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.
**Data otettu Hintaoppaan palvelusta aikavälillä 1.5.–31.7.2023. Dataa verrattu edeltävään kolmeen kuukauteen.


Meistä Hintaopas

Hintaopas.fi on Suomen kattavin tuotteiden vertailupalvelu. Hintaopas sisältää yli 1000 Suomessa toimivan verkkokaupan hinta- ja tuotetiedot, jotka helpottavat kuluttajien päätöksentekoa. Hintaoppaan käyttäminen on ilmaista ja läpinäkyvää, koska palvelu kattaa kaikki verkkokaupat huolimatta siitä, ovatko ne Hintaoppaan asiakkaita vai eivät. Sijoitus listalla määräytyy yksin tarjonnan hinnan perusteella. Hintaopas on perustettu vuonna 2002 ja toimii samalla konseptilla seitsemässä maassa. Hintaoppaan omistaa norjalainen mediakonserni Schibsted Media Group, jonka palveluita Suomessa ovat myös Tori, Oikotie ja Lendo.


Yhteystiedot

Liisa Matinvesi-Bassett
Country Manager - FI
Liisa Matinvesi-Bassett