2023-06-21 12:46Tiedote

Telttojen suosio 273 prosentin kasvussa – 41 prosenttia säästää kesän ulkomaanmatkoissa

Hintaopas teltat ja kotimaan matkailu

  • Kesälomakausi on käynnissä, ja useat suomalaiset pohtivat lomasuunnitelmiaan säästöpaineiden keskellä.

  • Hintavertailupalvelun suosiodatan perusteella moni satsaa tänä kesänä kotimaanmatkailuun ja retkeilyyn: muun muassa telttojen ja kalastusvälineiden suosio on tällä hetkellä ennätystasolla. 

  • Kotimaan matkailukesän vilkkautta tukee myös tutkimustulos, jonka mukaan 41 prosenttia aikoo säästää tänä kesänä ulkomaan lomamatkoista. 

Matkailualan toimijat ovat kertoneet, että ulkomaille suuntautuvien pakettimatkojen kysyntä on nyt kovaa. Hintavertailupalvelu Hintaoppaan teettämä kyselytutkimus* ja palvelun suosiodata** viittaisivat kuitenkin siihen, että moni satsaa tänä kesänä nimenomaan kotimaan matkailuun ja retkeilyyn. 

Tutkimuksen mukaan 41 prosenttia suomalaisista säästää tänä kesänä ulkomaanmatkoista. Ne ovat vaatteiden ja sähkön ohella tämän hetken yleisin säästökohde. Kotimaan matkailusta aikoo puolestaan säästää 30 prosenttia vastaajista. 

”Viime vuonna ulkomaanmatkailun suosiossa palattiin koronavuosia edeltäneelle tasolle, mutta tänä vuonna elinkustannusten nousu asettaa jälleen omat haasteensa matkailulle. Tutkimustulosten perusteella ulkomaanmatkat jäävätkin tänä kesänä monelta tekemättä. Kotimaan matkailussa ei ole nähtävissä yhtä suurta säästöpainetta, ja datamme erilaisten matkailu- ja retkeilytuotteiden suosiosta näyttäisi tukevan sitä”, Hintaoppaan Suomen maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett sanoo.  

Esimerkiksi telttojen suosio on tällä hetkellä peräti 273 prosentin kasvussa Hintaopas.fi-sivustolla viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Makuualustojen suosio on puolestaan 105 prosentin ja makuupussien suosio 48 prosentin kasvussa. Retkeilyn suosio näkyy myös retkilamppujen kohdalla, sillä niitä etsitään nyt 225 prosenttia viime vuotta vilkkaammin. Termospullojen suosio on taas 174 prosentin kasvussa.

Sama ilmiö näkyy lisäksi kalastukseen ja mökkeilyyn liittyvien tuotteiden suosiossa. Kalastusvälineitä etsitään nyt ennätysvauhdilla: kelojen suosio on 238 prosentin, vapojen suosio 162 prosentin ja siimojen 143 prosentin kasvussa viime vuoteen verrattuna. Suomeen saapuneet lämpimät ilmat ovat voineet saada mökkeilijät hankkimaan SUP-lautoja. SUP-lautojen suosio on nimittäin 298 prosentin kasvussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

“Koronavuodet synnyttivät Suomeen voimakkaan retkeilybuumin. Tällä kertaa korkojen ja elintarvikkeiden hinnannousu on voinut johtaa jälleen siihen, että taas palataan kesälomalla enemmän retkeilyn ja mökkeilyn pariin kotimaassa”, Matinvesi-Bassett kommentoi.

* Tutkimus toteutettiin Bilendin hallinnoimassa M3 Panelissa 31.3.–5.4.2023. Verkkokyselyyn vastasi 1000 18–75-vuotiasta suomalaista ja otos kiintiöitiin kansallisesti edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinpaikan mukaan.

** Muutosprosentit on laskettu vertaamalla tuotteiden suosiota Hintaopas.fi-palvelussa aikaväleillä 15.5.–13.6.2022 ja 15.5.–13.6.2023. 


Meistä Hintaopas

Hintaopas.fi on riippumaton ja Suomen kattavin tuotteiden vertailupalvelu. Hintaopas sisältää yli 1000 Suomessa toimivan verkkokaupan hinta- ja tuotetiedot, jotka helpottavat kuluttajien päätöksentekoa. Hintaoppaan käyttäminen on ilmaista ja läpinäkyvää, koska palvelu kattaa kaikki verkkokaupat huolimatta siitä, ovatko ne Hintaoppaan asiakkaita vai eivät. Sijoitus listalla määräytyy yksin tarjonnan hinnan perusteella. Hintaopas on perustettu vuonna 2002 ja toimii samalla konseptilla seitsemässä maassa. Hintaoppaan omistaa norjalainen mediakonserni Schibsted Media Group, jonka palveluita Suomessa ovat myös Tori, Oikotie ja Lendo.


Yhteystiedot

Liisa Matinvesi-Bassett
Country Manager - FI
Liisa Matinvesi-Bassett